5

Fietsplan

Fietsplan of werkkostenregeling (WKR)

Wil je een fiets via een fietsplan of een werkkostenregeling(WKR) kopen? Dan zit je bij de Drait goed! Bij ons kun je gebruik maken van een fietsplan of de WKR bij aankoop van een nieuwe fiets en zo profiteren van belastingvoordeel. Jouw werkgever bepaalt welk bedrag je mag uitgeven aan een nieuwe fiets en volgens welke regeling. Als de fiets die je uitzoekt meer kost dan de WKR of het fietsplan toestaat, dan betaal je zelf de meerprijs.

Hoe betaal je een fiets via een fietsplan of WKR?
Tweewielercentrum de Drait biedt drie mogelijkheden om jouw nieuwe fiets met een fietsplan of WKR te betalen:

1: Zelf betalen en factuur inleveren bij de werkgever.
Jij bestelt en betaalt de fiets bij Tweewielercentrum de Drait. Je profiteert dan ook van eventuele kortingen die wij kunnen bieden. De factuur lever je vervolgens in bij je werkgever. De werkgever verrekent de fiets en het belastingvoordeel tot het afgesproken bedrag. Als het bedrag van de fiets boven het WKR-budget uitkomt, dan levert je dat geen belastingvoordeel op betreffende het bedrag buiten het vastgestelde budget. Het is van belang dat de betaling van de factuur moet zijn voldaan voorafgaand aan de uitlevering van de fiets.

2: Je bestelt de fiets en de werkgever maakt het bedrag naar ons over.
Je bestelt de fiets zelf bij Tweewielercentrum de Drait en de factuur zetten wij op naam van jouw werkgever. Zodra de werkgever de factuur heeft overgemaakt, krijg je een bericht wanneer je jouw fiets kunt afhalen. De levering van de fiets duurt langer wanneer de betaling via je werkgever loopt. Het is van belang dat de betaling van de factuur moet zijn voldaan voorafgaand aan de uitlevering van de fiets.

3: Zelf bestellen en betaling via NFP, BFN of FiscFree laten lopen.
Tweewielercentrum de Drait is aangesloten bij Nationale Fiets Projecten (NFP), FiscFree en Bedrijfsfietsen Nederland (BFN). Je bestelt de fiets bij ons en geeft aan via welke bemiddelaar de betaling verloopt. Wij reserveren dan de fiets. Vervolgens vul je zelf bij NFP, FiscFree of BFN de Code Fietskaart in. Wij ontvangen dan automatisch een goedkeuringsformulier. Na goedkeuring nemen wij contact met je op om de fiets af te leveren.