Retourneren of ruilen

Bij TWC de Drait heb je de mogelijkheid om binnen 14 dagen na aankoop gratis te ruilen of te retourneren onder bepaalde voorwaarden. Hiervoor geldt dat de bestelde producten in ongebruikte en originele staat zijn. Vanzelfsprekend mag je een kleine proefrit op een fiets maken, maar deze mag hoogstens 10 kilometer lang zijn. In alle andere gevallen zijn we genoodzaakt om afschrijvingskosten in rekening te brengen. Als je je fiets wilt retourneren, kan je hiervoor contact opnemen met ons, voor een afspraak om de fiets bij ons te brengen.
 
Wil je een fiets (en eventuele accessoire) retourneren, maak dan vooral gebruik van ons retourformulier. Dit bespoedigt het retourproces. Zodra we je retour hebben ontvangen en goedgekeurd, maken we het aankoopbedrag binnen twee weken aan je over. Producten met zichtbare gebruikssporen, missende onderdelen of een missende, danwel beschadigde originele verpakking kunnen wij niet als retour accepteren.
 
Wat zijn de voorwaarden om te retourneren?

  • Retourneren van een fiets kan tot 14 dagen na de factuurdatum van je aankoop. Er mag hoogstens 10 kilometer op gereden zijn.
  • Het product is compleet.
  • Bij de aankoop van een samengestelde aanbieding of een bundelproduct, kun je alleen de complete bundel aan ons retourneren.

Uitzonderingen op retourname zijn:

  • Artikelen of producten met montage- en/of gebruikssporen.
  • Producten met software waarvan de verzegeling is verbroken.
  • Geregistreerde of gebruikte gps-apparatuur.
  • Producten die op naam zijn gesteld in het register van het RDW.

Zijn er kosten mee gemoeid?
Als je een product retour stuurt dan zijn de retourkosten gratis. Vanzelfsprekend kan je je product ook terugbrengen bij de Drait. Voor producten die niet in ongebruikte en originele staat zijn, worden afschrijvingskosten in rekening gebracht. Ruil je het product? Dan betaal je alleen de bezorgkosten voor het nieuwe product.
 
Hoe retourneer je een fiets?
Wanneer je een fiets wilt retourneren, dien je het retourformulier in te vullen. Daarna maken we een afspraak voor het terugbrengen van de fiets. Op die manier weet je zeker dat een van onze medewerkers alle tijd heeft voor de retourname.